Gumi tonika

Szolgáltatás

A tolóajtók és harmonikaajtók nem csak szépek

Helymegtakarítás szempontjából is jó választás tud lenni egy ilyen ajtó: https://www.szalafa.hu/toloajto-harmonika-ajto/. A kisméretű lakásokba kifejezetten ajánlott a harmonika ajtók beszerelése, hiszen alapvető gondot okozhat egy rossz ajtó. A kicsi lakásokban sokszor jelent problémát a helyhiány, így akár a megfelelő ajtó kiválasztásával is tudunk helyet nyerni. A háziasszonyok sokszor kerülgetik a porszívót, a ruhaszárítót és még sok olyan dolgot, ami alapvetően egy nagyobb lakásban nem is okozna gondot. Természetesen ezeknek a dolgoknak is ki lehet alakítani praktikus helyeket. Valójában, ha a szoba közepéig nyílik egy ajtó, akkor valószínűleg az nem a helytakarékosság jegyében lett úgy kialakítva. A harmonikaajtó felesleges helyet nem foglal, és nem szűkíti optikailag sem a helyiséget.

A szűkösebb lakásokban elkerülhetetlen sokszor, hogy néha valaminek nekimenjünk. Ha befelé nyílik egy ajtó, akkor az adott helyiségbe csak nagyon nehezen lehet bejutni. Kifelé nyíló ajtók akkor nem praktikusak, ha a nyitás egy szűk közlekedőbe történik. Éjszaka sokan kimennek a mosdóba, ekkor a nyitva felejtett ajtóknak neki lehet menni és ez akár balesetet is okozhat.  Ha többen élnek egy lakásban és valaki éppen áll az ajtónyílásban, azt lehetetlenség kinyitni. Amennyiben harmonikaajtót szerelünk fel a szűkebb lakásokba nagyon sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.

A Szalafa kínálatában többféle harmonikaajtó közül is választhatunk. Kétfajta ajtót is forgalmaznak. Az egyik típusnál az ajtó a függőleges tengelye mentén kerül felfüggesztésre és egy sínen gurul maga az ajtó. A másik típusnál több kis szárnyra bontják az ajtót és a kis szárnyakat egyesével felfüggesztik. Ezek a kis harmonikaajtók természetesen tökéletesen egymásra tolhatók. Ezeket a szárnyakat a falba is be lehet süllyeszteni, így még több helyet takaríthatunk meg. Érdemes a weboldalon alaposan körülnézni, mert igen praktikus megoldásokat találhatunk. A Szalafa szakképzett munkatársai mindenben segítséget nyújtanak az érdeklődőknek, így bátran forduljunk hozzájuk kérdéseinkkel.