Gumi tonika

Szolgáltatás

A szülő felelőssége a helyes döntés meghozatala

Minden szülő számára első számú, hogy gyermeke boldog, egészséges életet élhessen és az, hogy segíteni tudja őt mindenben, amiben csak lehet.
Az egyik ilyen dolog, amit sajnos, sokszor mégis elhagynak, az a gyermek fogszabályozás. Persze, ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden gyereknek szükséges a fogszabályzás, vagy, hogy az a szülő, aki ezt nem végezteti el gyermekén nem jó szülő, csak azt, hogy a gyermek fogszabályozás nagymértékben megkönnyítheti gyerekeink életét, így, jobban tesszük, ha e mellett döntünk.
Ha valakinek szüksége van a fogszabályzás elvégeztetésére, akkor ez sajnos, magától nem fog megoldódni. A kusza fogazat pedig kellemetlenségekkel járhat, szociális szempontból és sok esetben komoly egészségügyi problémákhoz is vezethet, ami azt jelenti, hogy nem elhanyagolható probléma.
Több egyszerű oka is van annak, hogy ezt a beavatkozást még gyermekkorban érdemes elvégeztetni. Az egyik, hogy a gyermekkorban még lágy, rugalmas, fejlődésben lévő csontozatot sokkal könnyebb alakítani, mint a felnőttkorra már megkeményedett stabil csontokat. A másik, hogy a kusza fogazat okozta lelki és egészségügyi problémák mindaddig kialakulhatnak, ameddig helyre nem állítjuk a problémát.