Gumi tonika

eu
Szolgáltatás

Nem lehet tudni, hogy mi lesz az EU pályázatok jövője

Hatalmas változás előtt állnak az EU pályázatok, hiszen a britek EU kilépése nagy valószínűséggel az uniós fejlesztési ciklusban hatalmas lyukat fog ütni 2020-ig. A magyar kormány azonban résen volt és most nagyon gyorsan valósítja meg a pályázati forráskifizetéseket. Nagyon nagy változások várhatók 2020 után az unió keretköltségvetésében és magában az elosztási mechanizmusban is.

2017-ben már 7 évre előre megjelentek az uniós keret 100 százalékára a pályázatok, amelyek a forrascentrum.hu segítségével is láthatók. Nagyon fontos, hogy a legtöbb támogatást olyan projektekre adják ki szívesen, amelyek később már támogatás nélkül is gazdaságélénkítő hatással bírnak. Nagyon fontosnak tartják, hogy minél több kkv jusson megfelelő mennyiségű támogatáshoz. A tervek szerint a pályázatok nagy része 2018-2021 vagy 2022 környékén fog megvalósulni. 2016-ban a magyar költségvetésben 52 milliárd forint lett elkülönítve támogatásra, amely 2017-ben már 152 milliárd forintot tett ki. Ezeken az összegeken felül még további EU pénzek állnak rendelkezésre. A teljes fejlesztésre szánt keretösszeg 80 százaléka a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakmai felügyelet alatt van.

Minden pályázati forrás első hallásra, olvasatra nagyon könnyű pénzszerzési lehetőségnek tűnik, de ezek egyben kötelezettségeket és költségeket is rónak a vállalkozásokra. Az uniós pályázatok többsége pontosan akkor kerül a nyilvánosság elé, amikor a vállalkozásnak éppen nincsen szüksége rá. Amikor pedig nagyon kellene a pályázati pénz, akkor nehezen találunk nyitva álló lehetőségeket. A forráscentrum abban is segítséget nyújt, hogy a megfelelő pillanatban a vállalkozásra szabott pályázatot megtaláljuk. Érdemes alaposan áttanulmányozni a honlapot és alkalom adtán élni a lehetőséggel és az éppen szabad és nyitott pályázatokkal. A pályázatok útján elnyerhető pénzek a legolcsóbb finanszírozási formának számítanak minden hátulütőjével együtt. Az irányító hatóságok folyamatosan írják ki a különféle pályázatokat, amelyet érdemes naprakészen figyelni. Az aktuális pályázati kiírásokkal kapcsolatban a cég munkatársai szívesen nyújtanak azonnali információt és segítséget az érdeklődőknek.