Gumi tonika

mosogatogep elso hasznalata
Szolgáltatás

A mosogatógép első használata: ezekre figyeljen oda!

A háziasszonyok közül most valószínűleg többe magukra ismernek. Minden egyes új mosogatógép esetén igaz, hogy az új tulajdonosok teljesen lázba jönnek, és azonnal ki szeretnék próbálni. Ez azonban nem ilyen egyszerű. Az új mosogatógépek megérkezése egyet jelent a végeláthatatlan edényfolyam megszűnésének, amely a mosogató irányából nap, mint nap érkezik. Egyértelmű, hogy mindenki azonnali beüzemelést kíván.

Hogyan kezdjünk neki a beüzemelésnek?

A mosogatógépek mindegyikéhez tartozik egy használati utasítás, ezt szükséges alaposan átolvasni ahhoz, hogy a beüzemelés teljesen pontosan történjen meg. Itt minden pontról pontra le van írva, nem igényel igazából gondolkodást, de odafigyelést igen.

 

  • csomagoljuk ki és nézzük meg látunk-e rajta sérülést. Amennyiben igen, akkor ne is folytassuk a tevékenységet, hanem postázzuk vissza a feladónak
  • tervezzük meg a helyét, bár ezt már vásárlás előtt illendő megtenni. Ha meg vagyunk a hely feltérképezésével, akkor egy segítő kéz nagyon jól fog jönni, hiszen a mosogatógépeknek súlya van. Nézzük át a lista szerint, hogy minden szükséges alkatrész megérkezett-e. Mindenképpen keressünk két csövet, mert az létfontosságú. Ezen felül jó ha találunk polcokat és tálcákat valamint egy evőeszköztárolót is.
  • ellenőrizzük le, hogy pontosan illeszkedik-e a helyére és csatlakoztassuk a megfelelő helyekre a bejövő víz és a szennyvizet elvezető csöveket.
  • csatlakoztassuk egy földelt konnektorba és máris közelebb vagyunk a starthoz. van olyan gép, amibe speciális sót kell tölteni az első használat előtt forrás: https://www.markabolt.hu/mosogatogep/) ezt nézzük meg, és aszerint cselekedjünk. A sótartály feltöltése után indítsunk el egy tisztító mosást.
  • amint a fenti lépéseket megtettük már pakolhatjuk is tele a mosogatógépet és indíthatjuk az első éles mosogatást.

 

Láthatjuk mennyire egyszerű egy mosogatógép beüzemelése, de azért férfierő is szükséges hozzá, főleg ha cipekedésről van szó. Az első mosogatás után már játszi könnyedséggel fogjuk kezelni a legújabb szerzeményünket, hiszen betéve tudjuk, majd melyik programmal mit indíthatunk el. Ügyeljünk arra, hogy mindig az energiatakarékosabb megoldást válasszuk.