Gumi tonika

Szolgáltatás

Különbözőek a bőrrák tünetei és fajtái

Manapság sok betegség létezik, amelyek korai felismeréssel akár meg is előzhetők. A bőrrák tünetei jól láthatóak, így annak köszönhetően, hogy hamar észrevehetőek, hatékonyan kezelhetők. Fajtái közé tartozik az aktinikus keratózis, a laphámrák, a basalioma és a melanoma. A legelső típusra jellemző, hogy az UV-sugárzás hatására pikkelyes felszínű, nem múlandó piros, esetleg barnás színű foltok jelennek meg. A második a laphámsejtek túlburjánzása, vörös színű, hámló, érdes felületű bőrelváltozás, vagy már későbbi stádiumban kisebb duzzanat.

A bőrrák tünetei közül a harmadik a hámsejtekben kialakuló leggyakoribb típus. Bármelyiket is tapasztalja meg teste felületén, azonnal forduljon orvoshoz, mivel a korai stádiumban gyógyítható a betegség. A bőrrák tünetei, hacsak később kerülnek felfedezésre, áttétet is képezhetnek a belső szervekben. A legveszélyesebb a melanoma, amely a felület festéktermelő pigmentsejtjeinek a burjánzása. Tehát ha új kinövést vagy anyajegy megnagyobbodást tapasztal teste bármely részén, azonnal mutassa meg egy szakembernek, mivel nagyon komoly probléma lehet belőle.

Ha a barnulás során vagy bármilyen szabadidős tevékenység alkalmával a testrészeken piros foltok, duzzanatok, kiütések megjelenését veszi észre, könnyen lehet, hogy a napallergia ellen kell fellépnie. Ebben az esetben a fényvédelemre fokozott figyelmet szükséges fordítania. Ilyenkor jobb elkerülni a közvetlen napsütést. Ha esetleg a problémák kevesebb idejű szabadtéri tartózkodás után is jelentkeznek, a tavaszi-nyári napok alatt viseljen a végtagjait, valamint vállait eltakaró könnyű nyári ruházatot, kalapot, illetve napszemüveget. A napallergia ellen a legjobb védekezés a megelőzés.

Erre a célra léteznek kifejlesztett termékek. Amennyiben teheti, inkább a korai vagy a késő délutáni órákban menjen csak a szabadba, és mindig használjon megfelelő készítményt. Egészsége érdekében mindenképp figyeljen oda ezekre a dolgokra. Így kevesebb az esélye, hogy efféle érzékenységet szerezhet, amely erős fájdalommal is járhat akár több napon át.