Gumi tonika

Szolgáltatás

A kompozit anyagok felhasználása a hétköznapok során

Ma már több területen is igen jól alkalmazzák a kompozit anyagokat, hiszen számtalan előnnyel rendelkeznek. Ilyen lehet a fogászat, ahol a tömítőanyagok készülhetnek kompozit anyagból, a kompozit betétek és ilyen anyag például a WPC is, amelyet teraszok burkolására használnak. Ismerkedjünk meg egy kicsit közelebbről is ezzel a különleges teraszburkoló anyaggal.

Mi az a WPC?

A WPC gyártása során tulajdonképpen a fát és a PVC-t egyesítik. Ellenállóságát a PVC-nek, míg természetességét a fának köszönheti. A mechanikai sérüléseknek és a víznek is sokkal jobban ellenállnak, mint bármely más padlóburkoló anyag. Az alapanyag egyáltalán nem törik, nem penészedik be és a kárevők sem különösebben kedvelik. A kisgyermekes családok is bátran választhatják, hiszen az egészségre semmilyen ártalmas hatással nem rendelkezik. Ma már ebből az anyagból gyerekjátékokat is készítenek. Egy hátránya azért mégis akad, ami miatt érdemes eleve sötétebb színt választani, hogy lerakás után egy idővel halványodik a színe. Természetesen az is elképzelhető, hogy pontosan ez a szín fog majd később tetszeni az új tulajdonosának. Ezek a teraszrendszerek akár már 25 évre szóló garanciával is megvásárolhatók.


Milyen WPC burkolatok közül választhatunk és mennyibe kerül?

A WPC burkolatok általában otthoni használatra készülnek. WPC DECK traditional teraszburkolat bagkirai, choco, gray, színekben vásárolhatók meg. A teljes rendszer most akciósan is megvásárolható mindösszesen 13 929 Ft/ nézetméter áron. A rendszer tartalmazza a járófelületet, az alátétprofilt és a klippet. WPC DECK home teraszburkolat szintén ugyanebben a három színben elérhető és 14 594 Ft a teljes rendszer ára akció idején. WPC DECK classic teraszburkolat 16 600 Ft/négyzetméter áron érhető el hasonlóm színösszeállításban.  WPC DECK standard teraszburkolat 20 418 Ft/négyzetméter, míg a WPC DECK premium teraszburkolat 17357 Ft/négyzetméter. Otthoni használatra a Home és a Tradicional szolgál, a Classic és a Standard valamint a Premium pedig már közületi célra is alkalmazható. A Premium akár nagyobb forgalommal bíró területeken is bátran lefektethető.