Gumi tonika

Szolgáltatás

Ilyen gumiabroncs kell a mezőgazdasági gépekre!

A tavaszi időszakban sok más hónapnál gyakrabban kerülnek elő a mezőgazdasági gépek és munkálkodnak a földek előkészítésén, termékennyé varázsolásán. Annak érdekében azonban, hogy a munka gyorsan és gördülékenyen menjen, nagyon fontos a gépjárművek szervizelése és megfelelő gumival való ellátása. A területen tevékenykedők gyakran vannak gondban, ugyanis a mezőgazdasági gépekre alkalmas gumik terén még mindig nagyon kevés információ áll rendelkezésünkre. A legjobb tanács, amit szakemberek is adni szoktak az nem más, mint a szervizkönyv áttekintése. Legyen szó bármilyen gépről, ebben biztosan megtalálhatjuk a hozzá szükséges gumi típust, méretet.

De mi a helyzet a márkákkal? Létezik esetükben is téli, vagy éppen négyévszakos változat? A tevékenység jellegéből adódóan hazánkban teljesen felesleges lenne téli gumikról beszélni a mezőgazdasági járművek esetében. Sőt, meglepő, de bizonyos típusú mezőgazdasági gumik meglehetősen olcsóak, már 2230 Ft-tól kaphatóak. A legkedvezőbb árak érdekében azonban érdemes az internetes vásárlás előnyeit kihasználni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az online rendelés most minden korábbinál kedvezőbb lehetőséget teremt a szükséges gumik beszerzésére. Márkák tekintetében a Sava és a Veloce töretlenül viszik a pálmát, de más gyártók termékei is szép számmal megtalálhatóak a kínálatban.

A világhálón kattintgatva rábukkanhatunk olyan gumitesztekre, melyek kifejezetten a mezőgazdasági gépekre ideális fajtákat és azok teljesítményét veszik górcső alá. Természetesen a választott áruház, webshop szakembereinek véleményét is kikérhetjük, hiszen a területen tevékenykedve ők is pontos képet tudnak adni arról, hogy milyen típusok a leginkább keresettek, s melyekkel elégedettek a vásárlók.

Érdemes tisztában lenni azzal, hogy hasonlóan a közutakon közlekedő autókhoz, a mezőgazdasági gépek teljesítménye, gördülékeny használhatósága is részben a választott gumikon múlik. A mezőgazdasági munka során gyakran olyan körülményekkel, talajviszonyokkal kell megküzdeni a járgányoknak, amelyekhez csak kiváló minőségű gumik bizonyulnak ideálisnak. Itt a tavasz, s ha gumicserére lenne szükség, akkor elő a szervizkönyvekkel! Ezekben biztosan megtalálhatjuk azt, hogy méret és kialakítás tekintetében milyen gumi típus felel meg leginkább a jármű követelményeinek.