Gumi tonika

eurojackpot húzás ideje
Szolgáltatás

Eurojackpot húzás ideje – Terror a kisvárosban

Kuolema békés finn kisvárosnak számított a 2000-es években. Az unalom kicsiny szigeteként emlegették. Ám 2012 végén vérfagyasztó hírek kezdtek szárnyra kapni.
Úgy kezdődött, hogy halott idős hölgyre bukkantak az otthonában. Ilyen megesik, ám halálának körülményei mindenkit megráztak. Gyilkosság történt.
Szinte napra pontosan egy hónap telt el a következő esetig. A hatóság hallgatott. Annyi derült ki csupán, hogy egy fojtogató a tettes. Rettegés szállt a városka lakóira. A nyomasztó hangulat szorító lánca font körül mindent. Senkisem beszélt a történtekről, néma gyász lengte be a mindennapokat.

Harmadszorra egy idős férfi esett áldozatul. Ezúttal is egy hónap telt el az előző eset óta. A hatóság hiába kutatott, a nyomozás megrekedt. Egyetlen kapocs az elkövetés időpontja volt: mindig pénteken, kora este: az eurojackpot húzás ideje.
A lakosság rettegésben élte mindennapjait és a rettenet fokozódott a következő két esettel. Az öregek pánikba estek és bizalmatlansgukban elszigetelték magukat. A módszer ugyanaz, az áldozatok idős, magányos emberek, körülbelül egy-egy hónap különbséggel. Minden esetben az eurojackpot húzás ideje volt az egyetlen közös szál.

Elmondhatatlan komorság és bánat lengett körül mindent. Az emberek már szinte várták az újabb szörnyű hírt, ahogy közeledett az egy hónap letelte.
Fordult a kocka. Az újabb gyilkosság elmaradt.

Csaknem fél év elteltével riasztották a rendőrséget újabb esethez. Az áldozat ezúttal egy középkorú agglegény, akire tanyáján bukkantak. Most kedd estén csapott le a gyilkos. A levegő megdermedt a városka lakóiban.
Vajon tényleg a sorsolás az összefüggés?
A tettes sosem lett meg, de a félsz a helyiekben örökre megmaradt. A nyomozók szerint az elkövetőnek ideális volt az eurojackpot húzás ideje, mert az kedd és péntek este mindenkit a tévéhez köt és az utcák üresek, főleg télen.